Bananowy ser

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
  • pół szklanki śmietany kremówki
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • bakalie

Sposób przygotowania:
Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody. Gdy zmięknie dodać wrzącej wody i wymieszać, aż się rozpuści. Banany obrane ze skóry zmiksować na gładką masę. Dodać cukier i sok z cytryny. Wymieszać. Dodać żelatynę. Śmietanę i trochę cukru ubić na pianę. Należy uważać, aby nie zrobiło się masło. Dodać naturalny jogurt i delikatnie wymieszać. Połączyć ją delikatnie, aby nie opadła śmietana, z masą bananową. Bananowy deser przełożyć do pucharków. Można udekorować bakaliami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *