Kotleciki kalafiorowe

Polecam kotlety z kalafiora. Podzielić na różyczki, ugotować na miękko w niewielkiej ilości wody najlepiej z odrobiną masła (zabija gorzki smak), nadmiar wody odlać. Jeszcze gorące rozgnieść, dodać płatków owsianych i zostawić do wchłonięcia wody i ostygnięcia. Dodać przyprawy, świeże zioła. Masa musi dać się lepić w małe kotleciki, jeśli jest luźna dodać bułki tartej i smażyć na patelni. Niestety nie podam proporcji, bo zawsze robię na oko. Są rewelacyjne. Niektórzy porównują je do placków ziemniaczanych 🙂

Jedna myśl nt. „Kotleciki kalafiorowe

  1. Witaj Moniko! właśnie przeczytałam o Tobie w Poradniku Domowym! Do kącika kulinarnego (i nie tylko) będę z chęcią zaglądać:) Życzę wszystkiego dobrego i pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *