Kotlety z białej fasoli

Szybkie kotlety z fasoli:
– białą fasolę z puszki, osączyć z płynu, wsypać na talerz i dokładnie
pognieść widelcem, dodać jajo, trochę bułki tartej i przyprawy do smaku
(sól, pieprz, sos sojowy itp.).
Formować kotlety, obtaczać w bułce, lub kaszy mannej i smażyć jak mielone.
(wychodzi ok 6 kotletów, ich nadmiar można na surowo przechowywać w
zamrażalniku)
Są doskonałe w zestawieniu z kaszą gryczaną.
Można podczas smażenia kotletów dodać na tłuszcz pokrojoną cebulę i parę
pieczarek, albo jeszcze lepiej kilka pokruszonych suszonych grzybków, zdjąć
kotlety, podlać odrobiną wody, doprawić pieprzem i sosem sojowym. Tym polać
kaszę i kotlety na talerzu. Do tego kapusta kwaszona, lub ogórki kiszone

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *